сряда, 24 август 2011 г.

Луксозна сглобяема къща

"Сглобяеми" и "устойчиви" са две думи, които често вървят в комплект, също като "сол" и "пипер". Дизайнерът на тази къща Daniel Libeskind е добaвил и "малко лукс" за да се получи този архитектурен шедьовър.
Освен че е доста луксозна тази къща е снабдена със соларни панели, инсталация за събиране и използване на дъждовна вода и геотермална система за отопление и охлаждане. Къщата използва изцяло възобновяеми енергийни източници и няма никакво вредно въздействие върху околната среда.
Общата площ на къщата е 515 кв. м, разположени на два етажа - включващи всякакви екстри - 4 спални, 4 бани всяка от които оборудвана с телевизор скрит зад огледалото, джакузи, сауна, камина, подово отопление, басейн, гараж и дори винарска изба в мазето.
Тази вила може да бъде ваша само срещу скромната цена от 2.8 - 4.2 милиона долара.

Цени на сглобяемите къщи

Сглобяемите къщи могат да се изпълнят както изключително икономично и евтино, така и доста луксозно и скъпо. В зависимост от материалите, които се използват и съответните изисквания на собствениците цената за сглобяема къща варира в доста широки граници.
В България сглобяемите къщи все още не са широко разпространени, но в бъдеще това може би ще се промени заради предимствата, които притежават сглобяемите къщи и бъзрината на тяхното изграждане. Със сигурност ако изберете сглобяема къща пред традиционната такава ще спестите много пари, време и нерви.
Повечето сглобяеми къщи се изграждат от панели с топлоизолационни свойства, което за в бъдеще ще ви спести много разходи за отопление и охлаждане. Ако вложите малко повече пари дори може да си инсталирате соларни панели или друга инсталация за алтернативна енергия с която ще спестите разходи за електричество.
Друго предимство на сглобяемите къщи е липсата на каквито и да е строителни отпадици - всички елементи се сглобяват на строителната площадка, без да се замърсява околната среда и без никакви излишни строителни разтвори и химикали.
Когато решите да си поръчате сглобяема къща и определите с какъв бюджет разполагате, Ви съветваме да поискате оферти за изпълнение от няколко от фирмите на пазара, които предлагат сглобяеми къщи. Добре е да получите поне 3 оферти от конкурентни фирми, за да се ориентирате по-добре и да изберете най-изгодната оферта. Тук може да откриете някои от най-добрите фирми, занимаващи се с изграждане на сглобяеми къщи, както и техните предложения и цени.

Тайландски сглобяеми къщички



Тези къщички са проектирани от студенти по архитектура в Тайланд. Те са наречени "Butterfly Houses" заради покривите си, които имат вид на пеперудени крила.
Формата на покрива никак не е случайна - той е специално проектиран, за да осигурява естествена вентилация на помещението, като в същото време събира дъждовна вода. Къщичките са изцяло изработени от местни суровини и материали, стените са "изплетени" от бамбук по стара традиционна технология, характерна за много от къщите в района.
Къщите са сглобени на място, за основи се използват стари гуми, които намаляват прекомерната влага, водеща до гниене.
Източник: http://www.trendir.com

Сглобяема къща в Norfolk

Тази селска къща, съчетаваща в себе си простотата на природата с модерните технологии, е проектирана от архитектите от  Hudson Architects.
Идеята на архитектите е да създадат къща, която се вписва изцяло в заобикалящия я пейзаж и в същото време изпъква с иновативния си дизайн.


Тази модерна сглобяема къща е облицована с 15 000 кедрови дъсчици - както стените, така и покрива. Широките прозорци и остъклените врати разкриват прекрасна гледка към спокойния селски пейзаж, реката и горите наоколо. Къщата се състои от всекидневна, кухня, две спални, стая за гости, както и тъмна стаичка приспособена за хобито на собственика - фотографията.

 

Сглобяема къща в провинциален стил

Създатели на тази сглобяема къща са датските архитекти от Onen and Swedish company. Тази къща е проектирана на принципа на Лего-то, с възможност за добавяне на допълнителни модули, в случай че имате нужда от повече пространство. Всеки модул е с размери от 15 кв.м и е изцяло произведен от местни материали и суровини - с оглед на устойчивото развитие в строителството.
Тези модулни къщички имат най-различни приложения - къща за гости, малък кабинет/ офис, къща край басейна или просто кътче за усамотение. Цената на тази къщурка отговаря на размерите й - само 35 000 долара.